Archeologische vondst in Egmond-Binnen

Door Daniëlle op maandag 14 augustus 2017.
Categorieën:CultuurNatuurNieuws

In Egmond-Binnen in het gebied Waterrijk, vlaktij het Sint Liobaklooster en de Abdij van Egmond, zijn tijdens archeologisch onderzoek bijzondere vondsten gedaan;

De archeologen vonden naast talloze paalgaten, aardewerkresten, een munt van Floris 5, die duidelijk maakten dit hier in de 14e eeuw 2 boerderijen hebben gestaan van 25 meter lang en 4 tot 6 meter breed. Op de locatie is een plattegrond te zien van deze bewoningsplek. Het geeft de boerderij en de erfinrichting aan; waar de palen hebben gestaan en waar de greppels liepen. Ook is een waterput aangetroffen. Zulke middeleeuwse plattegronden worden zelden aangetroffen. Andere vondsten zijn munten, gespen en een fibula (mantelspeld).

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Bijna voorjaar!

Door Daniëlle op vrijdag 8 maart 2019.
Categorieën:ActiviteitenNatuur

Het wordt langzaam voorjaar! De eerste narcissen en krokussen tonen hun bloemen weer. En vanaf april kunt u ook genieten van lange, gekleurde velden vol blauwe druifjes, hyacinten en tulpen. Ons mooie Bungalowpark Mooyeveld wordt al omringd door een aardig kleurenpracht.  Al wandelend of fietsend vanaf het Bungalowpark Mooyeveld wordt u getrakteerd op bloeiende bollenvelden in alle kleuren van de regenboog. 

Lees verder >

Ontspannen genieten in November

Door Daniëlle op dinsdag 10 oktober 2017.

De eerste najaarsstorm is al voorbij geraasd en de bladeren vallen inmiddels van de bomen. Ook in november zijn de duinen, zee en strand prachtig om te zien. Kom genieten op Bungalowpark Mooyeveld!  

Lees verder >

Keukenhof "Dutch Design"

Door Daniëlle op woensdag 22 maart 2017.

Thema 2017: Dutch Design

Dit jaar is het thema voor de Keukenhof “Dutch Design”. Dutch Design kenmerkt zich door Hollandse nuchterheid gecombineerd met innovatieve oplossingen. Miljoenen bloembollen staan er dit voorjaar in bloei, met wel honderden verschillende soorten tulpen. Werkelijk een unieke en onvergetelijke belevenis.

Lees verder >